Bouw tijdelijke overweg in Rijen

Nieuws

30 september 2022

In Rijen bouwt Dura Vermeer Railinfra in opdracht van ProRail in het weekend van 1 oktober 2022 een tijdelijke overweg. Deze tijdelijke overweg komt net ten westen van de huidige overweg N631 te liggen. De tijdelijke overweg is nodig om het verkeer via een bypass om te leiden. Op deze manier maken we ruimte om een spooronderdoorgang (tunnel) te kunnen bouwen.

Geen treinen

De werkzaamheden voor het verplaatsen van de overweg vinden plaats van zaterdag 1 tot en met maandagochtend 3 oktober, dag en nacht. Er rijden dan geen treinen. Voor reizigersvervoer worden er bussen ingezet tussen Breda, Rijen en Tilburg. Raadpleeg een reisplanner voor de meest actuele informatie. Volgens planning rijden vanaf maandagochtend 3 oktober de treinen weer.

Raadpleeg reisplanner

Hinder

We doen ons best om de overlast van de werkzaamheden zo veel mogelijk te beperken. We verwachten wel dat omwonenden hinder kunnen ervaren, omdat we het spoor vernieuwen en een nieuwe (tijdelijke) overweg maken. Denk aan sloop- en ballastwerkzaamheden en de aanleg van nieuwe rails. Via Spoorwerk in mijn buurt is precies te zien welke werkzaamheden aan het spoor gaan plaatsvinden. Omwonenden informeren we ook per brief.

Werk aan de tunnel

Na 3 oktober gaan we verder met de voorbereidende werkzaamheden voor de tunnel. We gaan de tunnelbak op een apart bouwterrein maken. Als deze klaar is, zorgen we er in augustus 2023 voor dat de tunnelbak op zijn plek komt te liggen. Tegelijkertijd leggen we het spoor aan, zodat daarna meteen de treinen weer kunnen rijden. Nadat dit gereed is, zullen we nog tot het voorjaar van 2024 aan de onderdoorgang en de omgeving werken.

Dan wordt de N631 door de tunnelbak aangelegd. Naar verwachting kan het verkeer vanaf de zomer van 2024 door de nieuwe tunnel rijden. Daarna ruimen we de tijdelijke overweg op. We verwachten de werkzaamheden in het voorjaar van 2025 af te ronden.

Een nieuwe spooronderdoorgang

De werkzaamheden zijn onderdeel van het onderhoudsproject van de provincie Noord-Brabant op de N631, de weg tussen Gilze-Rijen en Oosterhout. Daarbij wordt de huidige spoorwegovergang in samenwerking met ProRail vervangen door een spoortunnel om zo de veiligheid, de leefbaarheid en de doorstroming van het verkeer te verbeteren.

Meer informatie over het project kun je vinden op Brabant.nl en op de projectpagina (zie hieronder).

Onderdoorgang Oosterhoutseweg

Goed nieuws voor automobilisten, fietsers en voetgangers in Rijen; dankzij een nieuwe onderdoorgang reizen zij sneller via de N631. We maken een tunnel onder het spoor ter hoogte van de Vijf Eiken en leggen daarbij twee autorijbanen en twee fietspaden aan.

Lees meer

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers