Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Een kopje koffie met de buren van station Delft Campus

Nieuws

26 september 2022

Het was een druilerige dag afgelopen zaterdag 24 september, maar dat weerhield Delftenaren er niet van om even een kijkje te nemen op de bouwplaats van Delft Campus. Het was Burendag, een dag waarop buren elkaar ontmoeten en gezellig bij elkaar zijn. Strukton en ProRail openden hun deuren en boden de buren van het station een kopje koffie aan.

Bedankt

Van 2019 tot december 2021 bouwden Strukton en ProRail de perrons van Delft Zuid om tot een volledig nieuw station: Delft Campus. Een station met een mooie entree, twee nieuwe perrons, een enorme perronkap met zonnepanelen, vier liften en een tunnel voor fietsers en voetgangers. Sinds december 2021 is dit energieneutrale station officieel in gebruik voor reizigers.

Intussen werd er verder gewerkt aan het spoor. Omdat ook de spoorwerkzaamheden bij het station nu grotendeels klaar zijn, was dat een goede reden om de bewoners op burendag te bedanken voor hun begrip en geduld.

Ritje RailRunner

Bezoekers kregen een kopje koffie met iets lekkers van de KopieKoffie-tuktuk. Medewerkers van Strukton en ProRail gaven rondleidingen op het station en bij het spoor. De grote spoormachines maakten indruk. “Het is zo knap wat jullie maken, en hoe jullie het maken”, aldus een bewoonster die tijdens de bouw al vaker kwam kijken.

Favoriet was een ritje met de Eco RailRunner. Samen met chauffeur Thierry reden de bezoekers door de spoortunnel naar station Delft. Ook dat station wordt uitgebreid met een perron en twee extra sporen.  

 • Jolanda biedt een kopje koffie aan
  Jolanda biedt een kopje koffie aan
 • Robert geeft een rondleiding
  Robert geeft een rondleiding
 • Thierry bestuurt de RailRunner naar station Delft
  Thierry bestuurt de RailRunner naar station Delft
 • Station Delft vanuit de RailRunner
  Station Delft vanuit de RailRunner
 • Hond op bezoek bij burendag
  Hond op bezoek bij burendag

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers