Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Calandbrug na herstel weer open

Nieuws

1 februari 2023

De Calandbrug kan weer open voor fietsers, auto’s en voetgangers. De laatste tests zijn succesvol uitgevoerd en vanaf 16:00 uur kan het wegverkeer weer gebruik maken van de brug. Daarmee komt een einde aan ruim acht maanden waarin de brug niet gebruikt kon worden.

Intensieve klus

Dat komt omdat de brug sinds 10 mei vorig jaar open staat. Er is op die dag een storing geconstateerd. Uit inspectie bleek dat de kogellagers kapot waren. Dit vroeg om een intensieve en zeer omvangrijke klus. Normaal zou renovatie ongeveer anderhalf jaar duren. Hollandia Services heeft in opdracht van ProRail deze klus in acht maanden uitgevoerd.

Het openzetten van de brug, waardoor hij voor het wegverkeer niet gebruikt kon worden, zorgde voor problemen voor de inwoners van het dorp Rozenburg. Fietsers en automobilisten moesten ver omrijden. Later is er een pontje in werking gesteld zodat we fietsers in ieder geval in de wintermaanden tegemoet kwamen.

Einde aan de hinder

ProRail wil graag alle instanties die meegewerkt hebben in dit project hartelijk danken. Regiodirecteur Helga Cuijpers: “Gelukkig komt er nu een einde aan de hinder voor de mensen op Rozenburg. Ik wil alle instanties hartelijk danken voor hun medewerking. We hebben dit echt samengedaan met Rijkswaterstaat, de gemeente Rotterdam, Zuid-Holland Bereikbaar en het Havenbedrijf. Daarnaast heeft de constructieve houding van de dorpsraad ons ook geholpen.”

Complexiteit op de Calandbrug

Soms lijkt iets simpel, maar blijkt het heel complex. Dat was ook het geval bij de defecte Calandbrug. Deze brug, waarvan Rijkswaterstaat eigenaar is en die ProRail beheert, werd wegens een technisch mankement op 10 mei 2022 afgesloten voor wegverkeer. Dat zorgde voor een vervelende periode, vooral voor de inwoners van het Zuid-Hollandse dorp Rozenburg.

Lees meer Lees meer

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers