Dag van de Bouw

Nieuws

30 mei 2017

Zaterdag 20 mei vond de Dag van de Bouw plaats. Deze keer ook op de bouwplaats waar de nieuwe spoorbrug van Zuidhorn wordt gebouwd.

Er waren ca. 10 personen van aannemer en ProRail aanwezig om vragen te beantwoorden van de ca. 450-500 bezoekers die aanwezig waren bij de Dag van de Bouw. Bezoekers konden de bouwplaats op tot vlakbij de brug. Iedereen reageerde erg positief, men was onder de indruk van het imposante bouwwerk.  De bezoekers konden langs een aantal stalen segmenten van de brug lopen die nog verwerkt moesten worden. Daarnaast stond op het terrein een maquette van de brug.  Onder het genot van koffie/thee, cake of een ijsje kon je er een fotoserie van het bouwproces bekijken en waren er diverse tekeningen opgehangen. De jeugd vermaakte zich op een springkussen in de vorm van een bulldozer en er was een plateau opgesteld met een aantal houtblokken waarin spijkers geslagen konden worden.

De werkzaamheden aan de brug (lassen en conserveren) zijn gewoon doorgegaan. Uiteraard was dit afgescheiden van het publiek. Bezoekers konden zo het ‘work in progress ‘zien.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers