Open dag op de Zuidas

Nieuws

20 oktober 2021

Wat gebeurt er nu echt allemaal op de Zuidas en bij station Amsterdam Zuid? Op de Open Dag op zaterdag 30 oktober krijg je alle antwoorden. Wonen, werken, winkelen en reizen. Op allerlei gebieden is de Zuidas enorm in ontwikkeling. Het is dan ook het grootste infrastructurele project van Nederland. Ook ProRail is er volop mee bezig.

Verbouwing station

Wij bouwen op station Amsterdam Zuid momenteel een nieuwe reizigerstunnel, de Brittenpassage, en gaan de bestaande Minervapassage verbreden. Dit is nodig om meer reizigers comfortabel te laten reizen. Ook gaat de A10 onder de grond om het station te kunnen uitbreiden met een derde perron. Hier komen en vertrekken op termijn de internationale treinen.

Zo zal de Minervapassage er vanaf de Noordkant uit komen te zien

Vragen voor vakmensen

Op de Open Dag kan je op het station twee werkterreinen bezoeken waar we bouwen aan reusachtige funderingen en aan het dak van de nieuwe tunnel. Paul Kamermans is omgevingsmanager bij ProRail. Hij leidt geïnteresseerden rond en vertelt over het project. Ook zijn er andere vakspecialisten aanwezig die kunnen vertellen over onder andere het mooiste gebouw op de Zuidas, de ondertunneling van de A10 en over de ‘groene parels’ in de wijk.

Via de site van Zuidas kan je reserveren voor de verschillende activiteiten.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers