Damwanden slaan bij station Rotterdam Noord mislukt

Nieuws

28 oktober 2019

ProRail is hard bezig om station Rotterdam Noord beter toegankelijk te maken. Helaas moesten de werkzaamheden zaterdag 26 oktober worden gestaakt toen aannemer Anton Rail & Infra bij het slaan van damwanden op een harde laag stuitte op ongeveer twee meter onder de grond. De laag was ondanks voorafgaand veld- en bureauonderzoek (proefsleuven en archiefonderzoek) niet opgemerkt.

Nieuw onderzoek moet uitwijzen hoe we dit probleem kunnen oplossen en hoeveel vertraging we door deze tegenslag oplopen. 

Vernieuwing

Station Rotterdam Noord is toe aan vernieuwing. De hellingbaan aan de noord-zijde wordt verlengd en afgevlakt gemaakt en we vervangen de hellingbaan aan de zuid-zijde door een nieuwe lift. Verder krijgt de noord-zijde van het station een stationsentree en worden de perrontrappen vervangen. Zo wordt het station beter toegankelijk, ook voor mindervalide reizigers. Lees meer over de vernieuwing van station Rotterdam Noord.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers