Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Den Haag opent prachtige nieuwe fietsenstalling

Nieuws

1 juli 2020

De spiksplinternieuwe ondergrondse fietsenstalling aan het Koningin Julianaplein in Den Haag is vanaf woensdag 1 juli 11.00 uur open voor reizigers. De stalling is achtduizend vierkante meter groot, zo’n anderhalf voetbalveld, en heeft ruim 8.000 stallingsplekken. Het is de op één na grootste fietsenstalling van Nederland en een van de grootste stallingen in Europa.

“Fiets en trein gaan steeds meer samen”, zegt Helga Cuijpers, regiodirecteur ProRail. Zij was vanochtend aanwezig bij de opening. “Vijftig procent van de reizigers komt met de fiets. En dat aantal groeit. Met deze prachtige stalling maken we - gemeente Den Haag, NS en ProRail - grote stappen in Den Haag.” 

Van alle gemakken voorzien

De moderne stalling is van alle gemakken voorzien. In de moderne, gebruiksvriendelijke en goed toegankelijke stalling kun je zien welke plekken vrij zijn. Ook zie je door middel van een QR-code waar je je fiets hebt gestald. 

Primeur

En een primeur in deze fietsenstalling: gangpadsignalering. Met ledlampjes in drie kleuren aan het plafond zie je in één oogopslag waar in het gangpad de meeste vrije plaatsen zijn. Groen betekent veel vrije plaatsen beschikbaar, oranje een aantal en bij rood is de zone vol.

Skyline Den Haag

Dit dronefilmpje neemt je mee in de fietsenstalling. Je betreedt de fietsenstalling via een van de zes rolbanden. De stalling wordt omsloten door een glaswand waarop gevels van bekende gebouwen uit Den Haag te zien zijn, zoals het Vredespaleis, de Ridderzaal en het Mauritshuis. Als je erlangs fietst, ervaar je in een vloeiende beweging de skyline van de stad. 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers