Dilemma’s voor een circulaire economie

Nieuws

29 januari 2021

Als we willen dat de spoorsector in 2050 volledig circulair bouwt, dan moeten we niet alleen over kansen praten, maar ook eerlijk zeggen wat er nog niet goed gaat. Dat stellen zes ProRailers in een serie columns tijdens de Week van de Circulaire Economie.

Dilemma’s

ProRail grijpt de Week van de Circulaire Economie aan om in een reeks seminars met overheden, aannemers, startups, studenten, NS Stations en Bureau Spoorbouwmeester kansen en dilemma’s te bespreken voor de circulaire toekomst van het Nederlandse spoor. We zetten als spoorsector al flinke stappen om grondstoffen te hergebruiken en afscheid te nemen van afval, maar we zijn er nog lang niet.

Column

Inés Plasmans-Levert, directeur communicatie bij ProRail en portefeuillehouder duurzaamheid, geeft de aftrap als columnist. Zij legt in haar column uit waarom wij meedoen aan de Week van de Circulaire Economie: niet om uit te leggen dat wij wel even circulair gaan werken, maar juist om te laten zien hoe ontzettend veel werk er nog te doen is. Hoeveel er moet veranderen om daar te komen.

Heilige huisjes

Na Ines Plasmans-Levert volgen chief operational officer Ans Rietstra, chief financial officer Hans van Leeuwen, green innovator Eva Dijkema, circulair ambassadeur Katja Nelissen en manager strategische duurzaamheid Reinout Wissenburg met hun kijk op circulair werken. We beloven: het zijn geen gelikte praatjes over hoe goed we zijn. We moeten nog heel veel heilige huisjes ter discussie stellen.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers