Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Doel van veiligheidscampagne bereikt

Nieuws

8 april 2019

De veiligheidscampagne ‘Victim Fashion - Created by accident’ van ProRail heeft flink wat stof doen opwaaien. Het ontketende een nationale en internationale discussie. De belangrijke boodschap richting jongeren, om op te passen bij het spoor, is aangekomen.

ProRail is zich bewust van de heftigheid van de campagne. Het aantal dodelijke ongelukken op en rond het spoor door onoplettendheid stijgt. Daarom willen wij jongeren wakker schudden. Hiervoor hebben wij gekozen voor een impactvolle en realistische benadering om door te dringen tot de leefwereld van deze lastig te bereiken doelgroep. Bedoeld om ze te raken en levens te redden.

De campagne maakte veel los. Bij jongeren, en bij de rest van Nederland. Er was veel steun, kritiek en emotie. Aan de gevoelens van nabestaanden, machinisten en conducteurs gaan we niet voorbij. Dankzij de discussies leeft het onderwerp misschien wel meer dan ooit.

Omdat de campagneboodschap ‘opletten rond het spoor is van levensbelang’ door alle reacties al enorm veel jongeren heeft bereikt binnen korte tijd, kan ProRail de campagne in deze impactvolle vorm afronden.

Onze missie is echter nog niet ten einde. Die zal pas stoppen als er geen onnodige slachtoffers meer vallen.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers