Dura Vermeer rondt werk opstelterrein Eindhoven af

Nieuws

16 december 2021

Deze maand beëindigt Dura Vermeer de werkzaamheden. Zij hebben de afgelopen jaren de extra opstelsporen gerealiseerd op het opstelterrein in Eindhoven. Komende week zullen de laatste keten worden weggehaald.

Grotere capaciteit

Het opstelterrein in Eindhoven krijgt te maken met meer materieel, een drukkere dienstregeling en kortere servicetijden. Om dat allemaal in goede banen te leiden, zijn we momenteel bezig de capaciteit van het terrein vergroten. Zo kunnen de treinen snel en grondig worden schoongemaakt, onderhouden en staan ze weer pico bello klaar voor de volgende dag.

Drie fases

De werkzaamheden hebben we in drie fases verdeeld. De reden hiervoor is dat de treinen ook tijdens de werkzaamheden op het opstelterrein opgesteld, schoongemaakt en onderhouden worden. Elke fase heeft een eigen locatie en eigen planning. Dura Vermeer heeft de eerste twee fases nu afgerond. Volgend jaar gaat Volker Rail verder met de derde en laatste fase. Zij gaan aan de slag met de opstelsporen achter de voormalig Van Gendt en Loos gebouwen. Meer informatie daarover vind je in onderstaande nieuwsbericht

Meer over de derde fase

Dura Vermeer en ProRail bedanken de omgeving voor de samenwerking en wensen hen prettige feestdagen en een goed 2022.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers