Eerste goederenrit van Medway Italia via Brabantroute

Nieuws

24 juni 2022

ProRail heeft een toegangsovereenkomst afgesloten met goederenvervoerder Medway Italia S.R.L. voor het gebruik van onze infra en diensten. De organisatie en de operationele bijsturing van het treinverkeer van Medway wordt gedaan door de Belgische branche van Medway Italia.

Eerste treinrit

Vanaf 1 juli as. zullen goederentreinen veertien keer per week vanuit Antwerpen naar de Duitse terminals in Frankfurt am Main, Wörth, Germersheim en Neuss rijden. De treinen naar Neuss rijden via de Brabantroute tussen Roosendaal en Venlo. Daarmee stijgt het aantal treinen op die route niet. Medway neemt ritten over van een derde partij. Voor de andere bestemmingen zullen de treinen via Aachen rijden.

Spoorgoederenvervoer

De trein is een van de duurzaamste vormen van vervoer. We willen bijdragen aan de verschuiving van goederentransport over weg, water en lucht naar het spoor. Lees hoe we dat doen.

Duurzame mobiliteit

MSC Group

Medway werd binnen de MSC Group in 2009 in Portugal opgericht toen MSC de goederentak van de Portugese spoorwegen kocht. De volgende stap was om Medway in Spanje op te bouwen en niet veel later volgde in 2018 Medway Italia S.R.L. MSC is enerzijds actief in de cruiseschepen sector, anderzijds heeft de rederij wereldwijd ook cargoschepen op zee. Met Medway kan MSC de klanten all-in-pakketten aanbieden omdat de containers ook aan land in naam van MSC verder vervoerd worden.

Met die insteek heeft MSC dus de beslissing genomen om de activiteiten van Medway naar het noorden uit te breiden. Medway Belgium is een officiële branch van Medway Italia S.R.L. en opereert op een uitbreiding van het Italiaanse veiligheidscertificaat dat door de overheden van België, Nederland en Duitsland werd goedgekeurd. De hoofdzetel van Medway Belgium ligt in Antwerpen want de Antwerpse haven zal altijd een grote factor blijven spelen.

Groei

Na die eerste stap zal Medway nog meer MSC-gerelateerde producten aan het portfolio toevoegen. De haven van Antwerpen (waaronder ook de fusie met Zeebrugge), belangrijke terminals in Nederland en Duitsland zullen een rol spelen voor de groei van Medway. Later wil Medway zich in de markt als 100% neutrale en private spoorwegmaatschappij voor goederen lanceren.

 

Foto: MSC Medway

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers