Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het openbaar vervoer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in trein, bus, tram, metro en op stations moet stoppen. ProRail steunt dit protest.

Lees meer

Eerste palen hulpbrug Groningen in de grond

Nieuws

1 februari 2022

Op het bouwterrein aan de zuidzijde van station Groningen is gestart met de bouw van een tijdelijke hulpbrug. Door de hulpburg kan de aannemer het bouwterrein op het station veilig en zonder hinder voor reizigers bevoorraden. De eerste palen zitten inmiddels in de grond.

Laden en lossen op hoogte

De hulpbrug komt tussen het zuidelijke bouwterrein en het bouwterrein op het station en is in totaal 129 meter lang. Bouwverkeer komt via de bestaande busbaan en vervolgens via het zuidelijke bouwterrein aan bij de toerit van de hulpbrug. Vanaf daar rijden ze omhoog naar het werkplateau dat zich ruim 5 meter boven de perrons bevindt. Een torenkraan op het bouwterrein op het station tilt de materialen van en naar het werkplateau.

Meer weten over de hulpbrug? We maakten een poster voor op het station, bekijk deze hieronder.

Bekijk de poster (pdf)

Wist je dat…

  • er 27 funderingspalen de grond in gaan, met een totale lengte 475 meter en een gewicht van 102.400 kilo?
  • er op die funderingspalen 11 brugdekkenkomen van in totaal 330.000 kilo?
  • we in totaal 25.000 kilo hulpstaal gebruiken voor stabiliteit en opleggingen?

Meer over:

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers