Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Eerste spoorbrug in Theemswegtracé verhuist naar definitieve locatie

Nieuws

31 maart 2020

De Rotterdamse haven staat aan de vooravond van één van zijn meest spectaculaire staaltjes van infrastructurele kunstwerken. Op 4 april wordt de eerste van de twee spoorbruggen in het nieuwe spoortracé, die over de Rozenburgsesluis, naar haar definitieve locatie gereden.

Bekijk: Inhijsen delen spoorbrug Theemswegtrace

De gehele operatie is online te volgen op de www.portofrotterdam.nl/theemswegtrace via twee webcams. Wil je zien hoe de brug in elkaar is gezet, klik dan op het filmpje.

Op het Theemswegtracé wordt uiteraard, in lijn met de adviezen van het RIVM, doorgewerkt. Veiligheid en gezondheid staan hierbij voorop. Bouwcombinatie SaVe blijft vooralsnog bouwen. Tijdens de operatie is het gebied afgesloten voor publiek voor onze gezamenlijke veiligheid. Niet alleen vanwege Corona/Covid-19, maar ook in het belang van een veilige inrijdoperatie die zich ook nog eens afspeelt in het petrochemisch cluster van de Rotterdamse haven. 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers