Emplacement Pernis weer volledig in gebruik

Nieuws

21 december 2023

Op emplacement Pernis kan weer gerangeerd worden met treinen en wagons met gevaarlijke stoffen. Dat betekent dat het emplacement weer volledig in gebruik is genomen. Sinds vrijdag 15 december 2023 was het rangeren van treinen en wagons met gevaarlijke stoffen tijdelijk niet mogelijk. Voor treinen zonder gevaarlijke stoffen waren geen beperkingen.

Lees het bericht over het tijdelijk buiten gebruik stellen Lees het bericht over het tijdelijk buiten gebruik stellen

Opgelost

Vanwege lekkages in het brandblussysteem was er tijdelijk geen goed werkend brandblussysteem aanwezig op emplacement Pernis. Dit was de reden om het emplacement buiten gebruik te nemen. Nu de oorzaak is gevonden en herstelwerkzaamheden zijn verricht is het emplacement weer volledig in gebruik.

Goederenvervoer

Het spoor verbindt mensen met hun woon- en werkplek. Steden met andere steden. Maar het spoor verbindt ook onze havens met de industriële centra in Europa. Er gaan veel goederen over het Nederlandse spoor.

Lees meer over spoorgoederenvervoer Lees meer over spoorgoederenvervoer

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers