Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het openbaar vervoer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in trein, bus, tram en metro moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Thales wordt systeemleverancier Central Safety System ERTMS

Nieuws

22 april 2022

ProRail gunt het Central Safety System (CSS) van het digitale treinbeveiligingssysteem ERTMS definitief aan systeemleverancier Thales. Op donderdag 21 april 2022 is de rechtsbeschermingstermijn van de aanbestedingsprocedure verlopen. Dat betekent dat het contract met Thales medio mei kan worden ondertekend. Het is een langlopend contract (maximaal 37 jaar) met een maximale waarde van 420 miljoen euro.

CSS

De gunning behelst een contract voor het centrale beveiligingssysteem CSS in de infrastructuur. Thales zorgt voor de ontwikkeling, levering en het onderhoud van de ERTMS-infra beveiligingsobjecten en -systemen. Voor de kenners: het gaat om ERTMS standaard Level 2 Baseline 3. ERTMS biedt voordelen op het gebied van betrouwbaarheid, snelheid en grensoverschrijdend treinverkeer. In deze video wordt uitgelegd wat CSS precies is

Bekijk: Treinbeveiliging met het Central Safety System (CSS) van ERTMS: de uitleg

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers