Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Etos in oude 'damessalon' op station Groningen

Nieuws

12 mei 2021

Sinds vandaag is de Etos op station Groningen open. De winkelruimte in het monumentale stationsgebouw deed ooit dienst als representatieve ruimte ‘de damessalon’.

Bloemen

Winkelmanager Alex Smit nam met een brede glimlach de bloemen in ontvangst die stationsmanager Gertrud Kuis hem overhandigde. Alex, blij met de nieuwe winkel: "We hebben hier het allernieuwste winkelconcept gerealiseerd. De winkel is ruim en overzichtelijk en we hebben een groot assortiment. Klanten kunnen aankopen zelf scannen en afrekenen met pin bij de zelfscankassa. En voor vragen en advies helpen onze medewerkers uiteraard graag.”

  • Stationsmanager Gertrud Kuis geeft bloemen
    Stationsmanager Gertrud Kuis geeft bloemen
  • Sinds vandaag is de Etos op station Groningen open
    Sinds vandaag is de Etos op station Groningen open
  • Het oude lijstwerk is behouden
    Het oude lijstwerk is behouden

Authentieke elementen behouden 

Stationsmanager Gertrud: “Fijn dat de Etos een nieuw onderkomen heeft en weer aan de slag kan voor onze reizigers en bezoekers. En dan in zo’n mooie ruimte. De authentieke elementen van vroeger zijn zoveel mogelijk behouden. Zo zie je nog het oude lijstwerk en zelfs het bloemetjesbehang van ruim honderd jaar geleden is nog zichtbaar. Het is een behoorlijke klus om dit prachtige oude pand aan te passen aan de wensen van deze tijd. Elke keer als er weer een stukje af is en de winkels hun intrek nemen komen we dichter bij het eindresultaat. Eerder is het GWK al heropend, het ‘straatje’ winkels wordt dus steeds completer.”

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers