Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Even omhoog kijken op Almere Centrum

Nieuws

25 mei 2021

Wie op station Almere Centrum naar boven kijkt, kan al goed het verschil zien tussen de delen die al wel en nog niet gedaan zijn. Het glas in de lichtstraten is vernieuwd en het frame ziet er weer fris en als nieuw uit. De vernieuwing van station Almere Centrum wordt beetje bij beetje zichtbaar.

Een treinvrij werkweekend

In het weekend van 29 en 30 mei 2021 rijden er geen treinen. Het hele weekend gaan diverse aannemers weer aan de slag. Na dit weekend rijden de treinen weer, maar zijn er aanvullende nachtelijke werkzaamheden rondom het stationsgebouw.

In het station

Daar brengt de aannemer het stalen frame van de liftschacht op zijn plaats. Dat gebeurt vanaf het perron met behulp van verschillende kranen. Verder gaat hij door met het slopen van de betonnen opbouw. Ondertussen wordt het eerste deel van de wandtegels van de centrale trapopgang vervangen door de nieuwe fris witte tegels.

In de wereld van de bouw krijgen machines vaak een naam. In dit weekend wordt naast ander groot materieel de ‘Buffel’ ingezet. Zoals de naam doet vermoeden kan de schilder hiermee in een korte tijd veel werk verzetten. De schilder schuift de eerder aangebrachte werkvloer onder het dak door naar het middendeel van het station om met de ‘Buffel’ grote delen van het frame onder handen te nemen.

Buiten het station

Fietsenstalling West opent naar verwachting in juli. In het werkweekend van 29 en 30 mei voert de aannemer daar installatiewerkzaamheden uit. Het werk in de oostelijke fietsenstalling is ook begonnen. Dat bestaat nog vooral uit slopen en het plaatsen van buispalen.

Om het schilderen aan de buitenkant van het gebouw mogelijk te maken, zijn er na het werkweekend nog paar nachten waarin gewerkt wordt. In deze nachten bouwt de aannemer metalen hulpconstructies op. Deze constructies zorgen ervoor dat de schilders veilig en afgeschermd kunnen werken.

Vooruitblik

Er zullen doorlopend werkzaamheden uitgevoerd worden op de perrons en in de hal. Zoals werk aan de fundering en de constructie en het plaatsen van glazen puien. Tot september 2021 is de lift aan de centrumzijde buiten gebruik. De lift aan Mandelapleinzijde is nog iets langer niet te gebruiken: tot december.

Om goed te kunnen werken zijn er dit jaar nog twee weekenden waarin geen treinen kunnen rijden. Van 14 tot en met 16 augustus en van 9 tot en met 11 oktober.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers