Extra lift voor station Duivendrecht

Nieuws

18 november 2022

Gemeente Ouder-Amstel, ProRail en de Vervoerregio Amsterdam willen een extra lift plaatsen aan de dorpszijde van station Duivendrecht. Het station is vanaf die kant alleen bereikbaar via een trap. De dichtstbijzijnde lift bereiken reizigers alleen via een lange route naar de hoofdingang. Een nieuwe lift aan de dorpszijde maakt het station toegankelijker voor een bredere doelgroep.

Inclusief station

Iedereen moet zelfstandig met de trein kunnen reizen. Ook als je reist met een kinderwagen, bagage, een rolstoel of als je een functionele beperking hebt. Het aantal reizigers dat gebruik maakt van station Duivendrecht stijgt in 2040 naar verwachting van 30.000 naar 40.000 per maand. Redenen om deze nieuwe lift te willen plaatsen.

Impressie van de nieuwe lift op station Duivendrecht
Impressie van de nieuwe lift op station Duivendrecht

Voorlopig ontwerp

Op dit moment zijn de plannen nog onder voorbehoud van financiering. In eerste helft van 2023 wordt besloten of het projectteam tot realisatie overgaat. Wel is er een verkenningsstudie uitgevoerd en is er gekozen voor een voorlopig ontwerp. Om ruimte te maken voor de lift worden in dit ontwerp de huidige toegangspoortjes verplaatst naar het voorplein en overkapt. Zo ontstaat er een aangename en toegankelijke neven-entree aan deze kant van het station.

Alle stations toegankelijk

In 2030 zijn alle stations volledig zelfstandig toegankelijk. Dat is het doel van ProRail én van de overheid. We maken perrons beter bereikbaar door de aanleg van hellingbanen, liften en roltrappen. Ook zorgen we ervoor dat iedereen zelfstandig en veilig gebruik kan maken van stationsvoorzieningen.

Lees meer over toegankelijkheid Lees meer over toegankelijkheid

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers