Project Extra Sneltrein Groningen-Leeuwarden bijna klaar (video)

Vanaf maandag 14 december is het zover: dan rijdt de extra sneltrein tussen Groningen en Leeuwarden. Jaren van plannen en bouwen zijn dan achter de rug. Voor het zover is werken we van 18 tot en met 30 november aan de laatste stappen.
Het spoor vanaf overweg De Schrans richting station Leeuwarden wordt aangepast.
Het spoor vanaf overweg De Schrans richting station Leeuwarden wordt aangepast.

Laatste fase

Waar werken we in deze fase aan? We verplaatsen op het traject Leeuwarden-Buitenpost seinen en andere spoorse objecten. We werken aan de bekabeling, de beveiliging in het spoor stellen we opnieuw in en we testen systemen.

Meer ruimte voor treinen en reizigers 

Daarnaast krijgt station Leeuwarden een langer en breder perron en Hurdegaryp langere perrons. Zo ontstaat er meer ruimte voor treinen en reizigers. Ook verplaatsen we een wissel in Leeuwarden en maken we spoorwegovergang de Schrans dubbelsporig, zodat we de treinenloop in betere banen kunnen leiden. 

Video miniserie deel 2

In een vierdelige miniserie over het project Extra Sneltrein Groningen-Leeuwarden krijg je een kijkje achter de schermen. In deel 2 'De werkzaamheden: Groningen' zie je binnen vijf minuten hoe we het spoor aan de Groningse kant van het traject klaarstomen voor de toekomst. Tienduizenden spooronderdelen, die per stuk al duizenden kilo's wegen voerden we aan en bouwden we met gigantische machines in het spoor. Hoe voer je dat uit, terwijl de ruimte om te bouwen uiterst krap is? Hoe is de onderdoorgang in de Paterwoldseweg in Groningen gebouwd midden in een bewoonde omgeving?

De derde aflevering van de miniserie komt begin december onlne. Daarin blikken we terug op de werkzaamheden aan de Friese kant van het traject. 

Meer informatie over Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden: prorail.nl/esgl

Gepubliceerd op