Lêste wurksumheden klear

Nieuws

2 december 2020

De extra sneltrein Groningen Leeuwarden gaat vanaf 14 december rijden! Afgelopen twee jaar hebben we in verschillende periodes aan het spoor gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. Omgevingsmanager Richard Reitsma van de provincie Fryslân: ‘’In grutte ferbettering foar it iepenbier ferfier yn it Noarden’’

Fryslân

De laatste stap in Fryslân is nu net afgerond. In Hurdegaryp verlengden we bijvoorbeeld de perrons zodat er straks langere treinen kunnen stoppen. Ook verplaatsten we het overpad. En daarnaast is heel veel werk verzet in Leeuwarden.

We haalden een omloopspoor weg, de spoorwegovergang Schrans is dubbelsporig gemaakt en we verplaatsten een wissel. Maar wat vooral opvalt als je station Leeuwarden binnen komt rijden, zijn de heel grote perrons: we maakten ze veel langer zodat er alle ruimte is voor de langere en extra treinen.

Bekijk: Werkzaamheden in Friesland voor de Extra Sneltrein Groningen-Leeuwarden

Dubbel baanvak

In het Groningse deel verdubbelden we het baanvak tussen Zuidhorn en Hoogkerk. In Friesland gaan de treinen vooral sneller rijden. Op het hele traject is de treinbeveiliging aangepast. De treinen kunnen daardoor op verschillende delen veilig sneller rijden.

In dit project werkt ProRail samen met aannemer BAM en verschillende onderaannemers. In de vierdelige miniserie Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden krijg je een kijkje achter de schermen.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers