Fietstunnel Maartensdijkseweg in Hilversum geopend

Nieuws

10 november 2022

De fietstunnel ter hoogte van de Maartensdijkseweg is gereed. Afgelopen jaar hebben ProRail, gemeente Hilversum en BAM Infra Nederland gewerkt aan dit project. Door de tunnel is er een veilige oversteek gecreëerd voor fietsers en voetgangers.

Fietstunnel vervangt onbeveiligde overweg

De onbeveiligde overweg aan de Maartensdijkseweg is in maart dit jaar afgesloten. De afsluiting van deze onbeveiligde overweg en bouw van deze tunnel is onderdeel van het programma ‘Niet Actief Beveiligde Overwegen’ dat ProRail in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat uitvoert. Met als doel alle niet actief beveiligde overwegen op het reizigersnet die openbaar toegankelijk zijn op te heffen, te beveiligen of aan te passen.

  • Harro Homan, regiodirecteur ProRail spreekt de genodigden toe
    Harro Homan, regiodirecteur ProRail spreekt de genodigden toe
  • De eerste officiële gebruikers van de tunnel
    De eerste officiële gebruikers van de tunnel
  • Mooie opkomst bij de opening
    Mooie opkomst bij de opening

Meer dan een fietstunnel

In de nieuwe tunnel is niet alleen ruimte voor fietsers en voetgangers, ook voor ruiters en vee van het Goois Natuurreservaat. Door de aanleg van een speciale geleiding kunnen diersoorten zoals reeën, dassen en kleinere zoogdieren ook gebruikmaken van de tunnel. Daarmee verbindt de tunnel de natuurgebieden aan beide zijden van het spoor met elkaar.

Het is fantastisch om te zien hoe deze samenwerking in dit project heeft geleid tot dit mooie resultaat.

Harro Homan regiodirecteur bij ProRail

Bijzondere eerste gebruikers

Een kudde schapen van het Goois Natuurreservaat waren de eerste gebruikers van de nieuwe tunnel. Harro Homan, regiodirecteur bij ProRail opende samen met Wethouder Bart Heller van de gemeente Hilversum, Alfred Siemes, Directeur verwerving bij BAM Infra en Karin Kos, directeur van het Goois Natuurreservaat de hekken waardoor de kudde kon passeren.

Harro vertelt: "Het is fantastisch om te zien hoe deze samenwerking in dit project heeft geleid tot dit mooie resultaat. Het projectteam en alle betrokkenen mogen trots zijn op deze tunnel."

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers