Financiering voor elektrificatie twee spoorlijnen

Nieuws

16 april 2024

Het kabinet gaat geld vrijmaken voor de elektrificatie van twee spoorlijnen, waar nu nog dieseltreinen rijden. Dit staat in de Voorjaarsnota. ProRail heeft in de afgelopen jaren samen met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de provincie Overijssel en de provincie Gelderland veel energie gestoken in de voorbereiding van dit besluit.

Duurzaam

Danou Veenhof, regiodirecteur bij ProRail, is blij met het nieuws: "ProRail is verheugd dat het kabinet geld vrijmaakt voor de elektrificatie van de trajecten Zutphen-Hengelo en Almelo-Mariënberg. Dit is een goede stap richting het verduurzamen van trajecten in Nederland waar nu nog dieseltreinen rijden."

Het beschikbaar stellen van financiering zorgt ervoor dat ProRail verder kan met het uitwerken van de plannen en de voorbereiding van de uitvoering.

Dit is een goede stap richting het verduurzamen van trajecten in Nederland waar nu nog dieseltreinen rijden.

Danou Veenhof regiodirecteur bij ProRail

Uitwerking Almelo-Mariënberg al van start

De provincie Overijssel had vertrouwen in de financiering van de elektrificatie. Zodoende is ProRail kort geleden al gestart met de planuitwerking voor Almelo-Mariënberg. In deze fase onderzoeken we welke aanpassingen nodig zijn voor het laten rijden van elektrische treinen. Dat betreft onder meer de aanleg van bovenleidingspalen en onderstations.

ProRail hoopt ook voor Zutphen-Hengelo snel te starten met de planuitwerking. Hiervoor zijn we, naast de provincie Overijssel en het ministerie, ook afhankelijk van de provincie Gelderland.

Lees meer over het project Zutphen-Hengelo Lees meer over het project Zutphen-Hengelo

Lees meer over het project Almelo-Mariënberg Lees meer over het project Almelo-Mariënberg

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers