Flinke storm op komst

Nieuws

17 januari 2018

Donderdag 18 januari wordt in een groot deel van het land zware storm verwacht. Het KNMI heeft code oranje afgegeven. Deze weersomstandigheden kunnen overlast veroorzaken voor weg-, lucht-, en spoorverkeer. De kans bestaat dat bomen of takken op spoor en bovenleiding waaien. ProRail en NS passen daarom de NS-dienstregeling aan. Incidentenbestrijders en storingsploegen van ProRail staan paraat om het spoor zo snel mogelijk vrij te maken.

Voor NS en ProRail is het belangrijk dat reizigers veilig en betrouwbaar kunnen reizen met de trein, ook als het slecht weer is. Omdat voor donderdag 18 januari, zware storm wordt voorspeld en het KNMI code oranje heeft aangegeven, nemen we het zekere en is de NS- dienstregeling aangepast. Er rijden morgen minder NS-treinen dan op een gewone werkdag. Op de meeste plekken in Nederland rijden de treinen elk half uur in plaats van elk kwartier of elke tien minuten. Hierdoor ontstaat er meer ruimte om eventuele problemen op het spoor snel op te lossen. Op de HSL ten zuiden van Rotterdam kunnen in verband met de verwachte zware storm geen treinen rijden. Reizigers tussen de zuidelijke Randstad en Noord-Brabant reizen via Dordrecht.

Extra storingsploegen

Als zich storingen voordoen, staat ProRail klaar om ervoor te zorgen dat treinreizigers hun reis zo snel mogelijk kunnen hervatten. Onze ploegen zijn uitgerust met gereedschap om het spoor zo snel mogelijk vrij te maken van bomen of takken. Ook staan twee wegsleeptreinen gereed om gestrande treinen zo snel mogelijk weg te kunnen slepen. Vanuit ons operationele centrum houden we de weerberichten 24/7 in de gaten. NS zet extra medewerkers in op stations om reizigers zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Check de reisplanner

Ondanks de aangepaste dienstregeling en de extra maatregelen kunnen reizigers nog steeds hinder ondervinden van het weer. NS en ProRail werken er hard aan om de gevolgen hiervan zo beperkt mogelijk te houden en eventuele verstoringen zo snel mogelijk te verhelpen.

Wij raden reizigers aan om vlak voor de reis de reisplanner te raadplegen en vooral in de spits rekening te houden met extra drukte en een langere reistijd. 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers