Foto's: dieren straks veilig over het spoor in Zandvoort

Gepubliceerd op 6 maart 2018 - Laatste update: 16 augustus 2020 11:45 uur

In de week van 5 maart werkt ProRail aan een grote klus in de duinen bij Zandvoort. We bouwen een natuurbrug voor dieren over het spoor, zodat ze veilig kunnen oversteken. Vrijdag kunnen er weer treinen rijden op het traject Zandvoort - Haarlem. Bekijk de foto's van de zonnige maandag.

ProRail helpt dieren, wel zo duurzaam

Dieren en spoor zijn geen makkelijke combinatie. Honden, koeien, herten, wilde zwijnen of dassen steken vaak zomaar over. Daarom investeert ProRail in veilige verbindingen over of onder het spoor. Zoals natuurbruggen of tunnelbuizen. Maar we plaatsen ook geurpalen met een onaangenaam luchtje om dieren bij het spoor weg te houden. Met de natuurbruggen verbinden we natuurgebieden. Het duingebied bij Zandvoort wordt straks maar liefst 7000 hectare groot door natuurbrug Duinpoort bij Zandvoort.

Ook fijn voor de reizigers

De veiligheidsmaatregelen voor dieren hebben een groot voordeel voor reizigers. Omdat er een alternatief is zijn er minder aanrijdingen of incidenten met dieren en dus ook minder vertragingen.

Gepubliceerd op 06-03-2018

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers