Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Geen treinen Heerhugowaard – Wormerveer/Beverwijk

Nieuws

6 september 2019

Komend weekend (7 en 8 september) rijden er geen treinen op het traject Heerhugowaard, Uitgeest, Wormerveer/Beverwijk. Op diverse plekken langs het traject voeren we dit weekend werkzaamheden uit.

Station Castricum

Bij station Castricum, met een grote stationsverbouwing, inclusief de aanleg van nieuwe liften, werkt de aannemer van vrijdagnacht 01:00 uur t/m maandagochtend 05:00. Vrijdagnacht worden er diversen voorbereidende werkzaamheden gedaan.  Zaterdag overdag plaatsen we de  perronkap terug en verwijderen we de tegels in de tunnel. Zondag worden er diversen grondwerkzaamheden uitgevoerd en wordt de perronkap geschilderd en afgemonteerd. Voor de omgeving wordt weinig geluidshinder verwacht en in dat geval hoofdzakelijk overdag.

Werk combineren

In totaal vinden dit weekend zes grotere en kleinere spoorklussen plaats. Zo wordt van zaterdag- op zondagnacht tot en met maandagmorgen gewerkt aan een schouwpad bij Alkmaar. Dit is noodzakelijk voor de inspecties en het onderhouden van het spoor. Bij Uitgeest, op het spoor richting Wormerveer, verrichten we spooronderhoud en onderhoud aan de bovenleiding. Door zoveel mogelijk werkzaamheden op hetzelfde traject te combineren proberen we reizigershinder te beperken. 

Reizen met de trein?

NS zet dit weekend bussen in op dit traject. Reis je met de trein?  Check dan vooraf de reisplanner op www.ns.nl 

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers