Aangepaste dienstregeling Amersfoort

Nieuws

2 april 2024

De dienstregeling van en naar Amersfoort is aanstaande zondag, 7 april, aangepast. We voeren dan voorbereidingen uit voor de grote werkzaamheden in juli en augustus. “Dat doen we continu, zowel overdag als ’s nachts. Vrijwel altijd kan dat zonder het treinverkeer te hinderen. Soms ontkomen we daar niet aan, zoals komend weekend”, vertelt bouwmanager Paul van der Struijs.

Voorbereiden

Op zondag werken we vooral aan kabels en leidingen. “De kabels en leidingen liggen hier al veertig jaar in de grond. Deze moeten we vervangen. Net als de beveiliging. Om de zeven weken durende werkzaamheden in de zomer zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren, bereiden we nu veel voor”, legt Paul uit. Met een goede voorbereiding kunnen we de hinder voor reizigers zo kort mogelijk laten duren.

Werk in de zomer

Van 6 juli tot 19 augustus vervangen we vijf kilometer spoor en alle wissels aan de westkant van het station. We passen de bovenleiding aan en vernieuwen de volledige treinbeveiliging. Een megaklus, aldus Paul: “De omvang van dit project is gigantisch. Het is nodig om station Amersfoort Centraal goed bereikbaar te houden, de kans op storingen te verminderen en voor te bereiden op de toekomst.”

Dat de werkzaamheden impact hebben snapt hij heel goed: “Zeven weken is een forse periode. Maar doordat we nu alles in één keer doen, zijn we ook in één keer klaar. Even doorbijten dus, maar daarna kan Amersfoort er weer jaren tegenaan.” Reizigers kunnen in deze periode gebruikmaken van een aangepaste dienstregeling of bussen. Deze aanpassingen zijn medio juni terug te vinden in de verschillende reisplanners.

Plan je reis

Reis je 7 april van of naar Amersfoort? Plan dan je reis in de reisplanner, dan kom je onderweg niet voor verrassingen te staan.

Raadpleeg reisplanner Raadpleeg reisplanner

Dit gaat één keer pijn doen

Dit gaat flink pijn doen. Maar we doen het in één keer goed. Bij Amersfoort vervangen we de treinbeveiliging. Ook vernieuwen we een groot deel van de sporen en leggen ze slimmer terug. Daarom werken bouwmanagers Paul van der Struijs en Dennis Cats en hun team deze zomer zeven weken lang door. En rijden er weinig of geen treinen.

Lees meer over dit project Lees meer over dit project

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers