Werkzaamheden tussen Zwolle en Wierden: geen trein maar bus

Nieuws

11 juni 2024

Tussen Zwolle en Wierden wordt de treinbeveiliging vernieuwd, die is aan het einde van zijn levensduur. In Wierden werken we ook aan de bovenleiding. Daarom rijden er op dit traject bussen in plaats van treinen van zondagnacht 23 tot vrijdag 28 juni 09:00 uur.

Treinbeveiliging aan vervanging toe

Op verschillende plekken in het noorden en oosten van het land is de treinbeveiliging aan vervanging toe. Treinbeveiliging is een belangrijk onderdeel van het spoor. Het systeem detecteert treinen en zet seinen, wissels en overwegen in de juiste stand. Zo kunnen treinen veilig van A naar B rijden. Vernieuwing van de treinbeveiliging zorgt voor meer ‘beschikbaarheid’ op het spoor. De kans op storingen neemt af.

In de afgelopen maanden is veel voorbereidend werk uitgevoerd. Langs het spoor zijn graafwerkzaamheden uitgevoerd en nieuwe kabels aangelegd. Aannemer Van Gelder vernieuwt het treinbeveiligingssysteem in opdracht van ProRail. Voordat het nieuwe systeem in gebruik kan worden genomen, moet het oude systeem worden ‘omgebouwd’ en getest. Tijdens de ombouw van het systeem kunnen er geen treinen rijden.

In Wierden werken we aan de treinbeveiliging en bovenleiding
In Wierden werken we aan de treinbeveiliging en bovenleiding

Plan je reis voor vertrek

Vanwege de werkzaamheden rijden van de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 juni tot vrijdagochtend 28 juni 09:00 uur bussen in plaats van treinen tussen Zwolle en Wierden. Zondagochtend 23 juni rijden er tot 09:30 uur ook geen treinen tussen Wierden en Almelo.

De Intercity Zwolle-Enschede rijdt op het hele traject niet. Reizigers kunnen gebruikmaken van de Sprinter. Tussen Wierden en Enschede rijdt de Sprinter normaal volgens de dienstregeling, maar er zijn wel een paar kleine aanpassingen in de aankomst- en vertrektijden op station Wierden.

Raadpleeg reisplanner Raadpleeg reisplanner

We werken in 2024 vaker en langer aan het spoor dan ooit. Dit brengt steeds meer uitdagingen met zich mee.

Lees hoe wij hiermee omgaan Lees hoe wij hiermee omgaan

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers