Gestrande trein Schipholtunnel: beperkt treinverkeer tussen Leiden en Hoofddorp

ProRail kreeg vrijdagmiddag even voor 14:00 uur een melding van een gestrande trein in de Schipholtunnel. Er zijn problemen met de stroomtoevoer en de reizigers in de trein worden geëvacueerd. Een buis van de Schipholtunnel is buiten gebruik genomen. Daardoor is er maar beperkt treinverkeer mogelijk tussen Leiden en Hoofddorp.
Strukton in de Schipholtunnel - april 2020- Foto Vincent Basler
Werkzaamheden in een buis van de Schipholtunnel, eerder dit jaar

Evacuatie van 250 reizigers

In de gestrande trein zitten ongeveer 250 reizigers. Onze incidentenbestrijders zijn overgegaan tot evacuatie. 

Drinkwater

Eerder deze week liet ProRail een hitteplan in werking gaan. We hebben in Nederland te maken met tropische dagen en evacuatie heeft daarom onze hoogste prioriteit. Alle voertuigen van Incidentenbestrijding zijn voorzien van drinkwater, zodat we reizigers in gestrande treinen daarmee als eerste kunnen helpen.

In dit geval zijn een snelle en zorgvuldige evacuatie en het uitdelen van drinkwater extra belangrijk. De problemen met de stroomtoevoer hebben er namelijk voor gezorgd dat de airco in de trein is uitgevallen. Onze incidentenbestrijders begeleiden de reizigers naar een andere trein, die naast de gestrande trein wordt opgesteld. De evacuatietrein wist om 15:15 uur met de reizigers aan boord te vertrekken. 

Beperkt treinverkeer

Vanwege de evacuatie hebben we een van de twee tunnelbuizen buiten gebruik moeten nemen. Daarom is er beperkt treinverkeer mogelijk tussen Leiden en Hoofddorp.

ProRail is na de evacuatie aan de slag gegaan met het vrij maken van de sporen en we doen onderzoek naar schade. Het treinverkeer zal dus nog enige tijd hinder ondervinden. We raden reizigers aan een reisplanner te raadplegen voor vertrek.

Gepubliceerd op