Gevolgen voor treinverkeer rond station Schiphol door ontroesten

Nieuws

7 maart 2024

Wie op vrijdag 8 maart naar of langs station Schiphol moet reizen, wordt geadviseerd vooraf de reisplanner te checken. Vanaf 04:30 uur maken we rondom station Schiphol Airport op verschillende locaties het spoor roestvrij. Dat is nodig omdat de sporen een tijd niet bereden zijn in verband met werkzaamheden.

Roestrijden

Als er een tijd geen treinen hebben gereden over een spoor, kunnen daar niet direct normale treinen over rijden. Eerst moeten de sporen worden bereden om roest van de rails te verwijderen. Zo garanderen we dat de overwegen en seinen weer werken zoals het hoort.

Dit hebben we gedaan

ProRail heeft twaalf dagen gewerkt rondom Schiphol. Het spoor en de constructie waar het spoor op ligt zijn vernieuwd. Ook vervingen we twee wissels in de spoortunnel en checkten de verlichting en de technische installaties in de spoortunnel. Daarnaast is er gewerkt bij het opstelterrein bij Hoofddorp.

Reisinformatie

Het ‘roestrijden’ zorgt op vrijdag 8 maart vanaf de vroege morgen tot het einde van de middag voor overlast rondom station Schiphol. De precieze impact is nu nog niet goed te overzien. We adviseren reizigers voor vertrek een reisplanner te gebruiken en rekening te houden met extra reistijd.

Vanaf zaterdag 9 maart rijden alle treinen weer zoals normaal rondom Schiphol.

Raadpleeg reisplanner Raadpleeg reisplanner

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers