Gezocht: slimme ideeën voor graffitivrije gevelpanelen

Nieuws

Gepubliceerd op 7 mei 2019 - Laatste update: 16 augustus 2020 15:26 uur

ProRail zoekt slimme ideeën voor gevelpanelen die tegen een stootje kunnen, graffiti-proof zijn en er mooi uitzien. De panelen zijn bedoeld voor spoorgebouwen. We zoeken hulp van knappe koppen, creatieve geesten, technische toppers en handige Harries bij grote en kleine bedrijven of start-ups.

Onder de graffiti

ProRail heeft veel gebouwen langs het spoor staan, zo’n dertienhonderd. Het zijn bijvoorbeeld verkeersleidingsposten of gebouwen met technische ruimtes. Deze zien er allemaal anders uit en zijn vaak lelijk bespoten met  graffiti. Hier wil ProRail dus iets aan doen.

Uniforme uitstraling

Onze wens is dat de  gevelafwerking van deze spoorgebouwen zorgt voor een uniforme uitstraling en lelijke muren op een manier aan het zicht onttrekt die past in de omgeving waar ze zijn geplaatst en dat ze duurzaam kunnen worden toegepast. En natuurlijk dat ze graffiti-proof zijn.

Meer weten?

Kijk op Tenderned voor de volledige beschrijving van onze vraag en informatie over het indienen van je idee. Voor geïnteresseerden is op 10 mei een plenaire bijeenkomst bij ProRail in Utrecht. Aanmelden kan via Tenderned.

Meer over:

Meer nieuws

Laat je spoorwens in vervulling gaan!

Voor veel mensen is het een grote droom om te ervaren hoe het is om te werken op en rond het spoor. En die droom kan tijdens de Spoorwensdagen in vervulling gaan.

Lees meer

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers