Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Gezocht: toepassingen van biobased materialen in spoorproducten

Nieuws

9 juli 2019

ProRail is op zoek naar spoorproducten van biobased materiaal om onze CO2-uitstoot te verminderen. Heb jij goede ideeën? Doe mee aan onze challenge!

ProRail bouwt en beheert het Nederlandse spoornetwerk. Hierbij verbruiken we veel beton, staal, koper en steenslag. Deze materialen zorgen voor een aanzienlijke CO2-uitstoot. We zijn al bezig om dit materiaalverbruik te verlagen. Dat doen we bijvoorbeeld door materiaal-arm te ontwerpen of door materialen slim te hergebruiken.

Concrete spoorse producten

Maar we willen onze CO2-uitstoot nog meer terugdringen. Daarom zijn we via Spoorlab  een challenge gestart. We dagen alle innovators van Nederland uit om biobased materialen toe te passen in concrete spoorse producten, zoals dwarsliggers, geluidsschermen en energiekasten. Biobased materiaal is materiaal met biomassa als grondstof.

Spelregels

De challenge staat open voor alle innovators van Nederland. Uiterlijk 16 september moet jouw pitchdocument ingeleverd zijn. Kijk voor alle spelregels op de website van Spoorlab.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers