Groot spooronderhoud op de Flevolijn

Nieuws

25 juli 2023

Deze zomer voert ProRail op verschillende locaties op de Flevolijn, tussen Muiderberg en Swifterbant, groot spooronderhoud uit. Er is gekozen om het werk in twee delen op te splitsen vanwege de vele treinreizigers van en naar het festival Lowlands in Biddinghuizen.

De werkzaamheden

Van 12 augustus tot 17 augustus wordt er op het hele traject tussen Muiderberg en Almere gewerkt. Er worden spoorstaven en dwarsliggers vernieuwd en er wordt gewerkt aan de bovenleiding. In deze periode wordt er ook gewerkt op en rond station Almere Centrum. Hier worden een aantal ruiten vervangen en worden tijdelijke vertreklichten verwijderd.

Van 22 augustus tot 4 september wordt er gewerkt vanaf station Almere Centrum tot aan Swifterbant. Ook hier worden spoorstaven en dwarsliggers vernieuwd en zijn er verschillende werkzaamheden aan de bovenleiding. Ter hoogte van de Knardijk in Lelystad wordt een railinzetplaats vernieuwd. Daarnaast vinden er verschillende kabelwerkzaamheden plaats.

Gevolgen

Tijdens de werkzaamheden rijden er bussen in plaats van treinen. Wil je reizen met het openbaar vervoer? Check dan voor actuele reisinformatie een reisplanner. Met Spoorwerk in mijn buurt kun je zien waar en wanneer wij aan het werk zijn. Ook kun je een automatische e-mail ontvangen wanneer we bij jou in de buurt aan het werk gaan.

Raadpleeg reisplanner Raadpleeg reisplanner

Spoor werk in mijn buurt Spoor werk in mijn buurt

Zomerwerk

Ieder jaar weer: in de zomer werken we aan het spoor. En ieder jaar heeft dat vervelende gevolgen. Voor reizigers en omwonenden. Het geeft drukte in trein, bus en op het station. Het zorgt voor files, lawaai en stof in je tuin. Kan dat nou niet anders? Waarom doen we dat?

Lees meer Lees meer

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers