Grootschalige spoor- en wisselvernieuwing tussen Sittard en Maastricht

Nieuws

24 april 2020

Van 2 tot en met 10 mei werken ProRail en de spooraannemer VolkerRail op diverse locaties aan het spoor tussen Maastricht en Sittard. Met een ombouwtrein vernieuwen we in deze periode dwarsliggers en ballast vanaf de Roggeveldstraat in Bunde tot net voorbij het station Beek-Elsloo.

De ombouwtrein haalt oude dwarsliggers weg en plaatst nieuwe dwarsliggers terug. Daarnaast wordt de overweg Roggeveldstraat in Bunde vernieuwd. Van 7 tot en met 10 mei worden vier wissels vernieuwd ter hoogte van de Meerssenerweg in Maastricht. Verder worden in Eijsden twee wissels verwijderd en het rechte spoor teruggebouwd. Tot slot wordt in Gronsveld de overweg Stationsstraat vernieuwd.

Geen treinverkeer

Tijdens deze 9-daagse buitendienststelling, van zaterdag 2 mei t/m zondag 10 mei, rijden er geen treinen op het traject Sittard – Maastricht Randwyck. Ook de NS intercity rijdt dan niet tussen Sittard en Maastricht. Wil je reizen met de trein? Kijk dan voor actuele reisinformatie op NS-reisplanner. Of raadpleeg OV9292 voor een reisadvies op maat. Of bel 0900 - 9292 (0,90 € per minuut).

Busvervoer

Arriva zet stopbussen in en NS snelbussen. Reizigers tussen Maastricht en Maastricht Randwyck kunnen gebruik maken van reguliere stadsbussen. De dienstregeling van het vervangende busvervoer is te bekijken via de website van Arriva. Arriva adviseert reizigers vooraf hun reis te plannen via de Arriva-app of in de reisplanner op Arriva.nl. Momenteel adviseren wij je vanwege Covid-19 alleen te reizen met het openbaar vervoer wanneer dit noodzakelijk is.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers