Gunning modernisering heuvelsysteem Kijfhoek rond

Nieuws

20 mei 2021

ProRail heeft de modernisering van het heuvelsysteem op goederenemplacement Kijfhoek gegund aan Siemens Mobility BV. Donderdag 20 mei vond de ondertekening plaats, op afstand. Namens ProRail tekenden John Voppen (CEO) en Ans Rietstra (COO), namens Siemens Mobility BV waren dat Olivier Gueydan (CEO) en Ad van Paassen (CFO).

Technische vernieuwingen

Siemens gaat voor ProRail aan de slag op het goederenemplacement Kijfhoek om het heuvelsysteem te moderniseren en te voorzien van de laatste technische vernieuwingen. Het emplacement is opgeleverd in 1980, in 1999 werd het huidige MSR-32 heuvelsysteem van Siemens geïnstalleerd. Daarna werd Kijfhoek in 2007 op onderdelen flink gemoderniseerd met de indienstneming van de Betuweroute.

Siemens gaat nu aan de slag om het huidige heuvelsysteem te vernieuwen; zowel het elektronische deel (computers, sensoren, etc.) als de mechanische componenten (railremmen, bijdruksysteem, etc.). De werkzaamheden starten medio 2023 en worden eind 2024 afgerond.

Met de klok mee vanaf linksboven: Ans Rietstra (COO ProRail), John Voppen (CEO ProRail), Ad van Paassen (CFO Siemens Mobility BV), Olivier Gueydan (CEO Siemens Mobility BV).
Met de klok mee vanaf linksboven: Ans Rietstra (COO ProRail), John Voppen (CEO ProRail), Ad van Paassen (CFO Siemens Mobility BV), Olivier Gueydan (CEO Siemens Mobility BV).

Veilig en efficiënt

Arjan Mann, Senior Accountmanager bij Siemens Mobility, benadrukt dat de modernisering van het heuvelsysteem op Kijfhoek met Control system Trackguard Cargo MSR32 gebaseerd is op vele internationale referentieprojecten die Siemens heeft: “De migratie van het huidige naar het nieuwe systeem vindt de komende jaren plaats in nauwe samenwerking met ProRail en met onze partners en toeleveranciers. Veiligheid en efficiëntie gaan daarbij hand in hand.”

We investeren in de veiligheid en beschikbaarheid van Kijfhoek voor de komende decennia.

Ans Rietstra COO bij ProRail

Goed nieuws voor goederenvervoerders

De modernisering van het heuvelsysteem op emplacement Kijfhoek is belangrijk nieuws voor de goederenvervoerders en verladers, vindt COO Ans Rietstra van ProRail: “Met de modernisering van het heuvelsysteem investeren we in de veiligheid en beschikbaarheid van Kijfhoek voor de komende decennia. Kijfhoek is een belangrijk knooppunt voor het spoorgoederenvervoer, waar op een snelle, efficiënte en veilige wijze wagons worden gesorteerd. Met een gemoderniseerde heuvel kunnen we de groei van het spoorgoederenvervoer in de toekomst faciliteren.”

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers