Haal uw fiets uiterlijk 13 maart op!

Nieuws

9 maart 2020

Het stationsgebied Driebergen-Zeist heeft een 9-daagse buitendienststelling achter de rug. In deze negen dagen is het station afgebouwd. Alle fietsen die nog buiten stonden, moesten daarom uit het stationsgebied weg. De fietsenstalling van U-Stal is sinds woensdag 19 februari gesloten. Indien uw fiets hier nog stond, kunt u deze op afspraak afhalen.

Stuurt u daarvoor een e-mail naar wout.bomer@bam.com met daarin uw naam en telefoonnummer. U wordt dan gebeld voor een afspraak om uw fiets op te halen.

Fiets ophalen?

Voor fietsen die buiten verwijderd zijn aan de Driebergen-kant geldt het volgende: deze fietsen kunt u op twee plekken terugvinden: als uw fiets met een ketting aan het rek was vastgemaakt, is de ketting geknipt en in de voormalige U-stal geplaatst. Op afspraak (zie bovengenoemd emailadres) kunt u uw fiets ophalen.

Voor fietsen die buiten verwijderd zijn aan de Zeist-kant geldt het volgende: deze fietsen kunt u op twee plekken terugvinden. Als uw fiets niet aan de rekken was vastgemaakt, is uw fiets verplaatst naar een parkeervak langs de Odijkerweg aan de overzijde van de plek waar voorheen de fietsenrekken stonden. Als uw fiets met een ketting aan het rek was vastgemaakt, is de ketting geknipt en in de voormalige U-stal geplaatst. Op afspraak (zie bovengenoemd emailadres) kunt u uw fiets ophalen.

Aanstaande vrijdag 13 maart stopt de ophaalservice van BAM. Daarna draagt BAM de fietsen over aan gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Geen fietsen en auto’s in stationsgebied

Geen auto’s en fietsen in de openbare ruimte is een bewuste keuze bij de inrichting van het nieuwe station. Dit voorkomt verrommeling en onveilige situaties binnen het gebied en zorgt voor een goed bereikbaar en veilig station voor iedereen. Om dit zo te houden, controleren de gemeentes Zeist en Utrechtse Heuvelrug of auto’s en fietsen in de beschikbare stallingsvoorzieningen worden geparkeerd. Tegen foutparkeerders treden de gemeentes handhavend op. 

Beide gemeenten zien geen mogelijkheid en geen noodzaak om een gratis buitenstalling voor fietsen in te richten. Iedereen kan in de nieuwe fietsenstalling de fiets  elke eerste 24 uur gratis veilig en droog stallen vlakbij de sporen. OV-reizigers die elke dag op de fiets naar het station komen, parkeren hun fiets gratis bewaakt bij het station. Een beproefd concept dat NS op veel stations in Nederland toepast. De komende maanden monitoren de gemeenten het functioneren van het nieuwe station waaronder het fietsparkeren.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers