Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Herdenking gevallen spoorwegpersoneel

Nieuws

3 mei 2019

Ieder jaar herdenken ProRail en NS samen de 477 spoormedewerkers die tijdens de Tweede Wereldoorlog omkwamen door bombardementen of vanwege stakingen. Vrijdag 3 mei vindt om 13.00 uur de herdenkingsceremonie plaats bij het 'Monument voor Gevallen Spoorwegpersoneel' bij de Inktpot, het hoofdkantoor van ProRail aan het Moreelsepark in Utrecht. Iedereen is van harte welkom om deze ceremonie bij te wonen.

Treinen twee minuten stil tijdens Nationale herdenking

Zaterdag 4 mei is de Nationale herdenking. ProRail zorgt ervoor dat alle treinen om 20.00 uur twee minuten stil staan. Zaterdagavond vlak voor 20.00 uur doen de treindienstleiders van ProRail een oproep aan de machinisten van alle personen- en goederentreinen met het verzoek om de trein twee minuten stil te zetten. Treinen op stations krijgen van onze verkeersleiders na de twee minuten stilte een groen sein voor vertrek. Ook alle spooraannemers leggen het werk dan twee minuten stil.

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers