Herstelwerk spoorbrug over de Waal bij Nijmegen

Nieuws

7 september 2023

Aannemer de Wilde Spoorwegbouw werkt in opdracht van ProRail van dinsdag 19 september 20.00 uur tot donderdag 21 september 05.00 uur aan de spoorbrug over de Waal tussen station Lent en station Nijmegen. Tijdens de werkzaamheden rijden er bussen in plaats van treinen tussen Nijmegen en Arnhem.

Aanleiding herstelwerk

In de middag van 27 juni werd uit veiligheidsoverwegingen besloten om het treinverkeer op de spoorbrug over de Waal bij Nijmegen stop te zetten. Bij een inspectie bleek namelijk een defect aan het spoor op de brug. Er is toen een spoedreparatie met tijdelijke maatregelen uitgevoerd waardoor het treinverkeer op 29 juni weer kon worden hervat. De treinen moesten toen wel met een lagere snelheid over de brug rijden.

ProRail heeft in de afgelopen maanden in nauwe afstemming met de aannemer gewerkt aan een herstelplan voor de definitieve reparatie. Hiervoor zijn de spoorconstructie en de bevestigingen op de spoorbrug opnieuw ontworpen en ingemeten. Het herstelplan is vervolgens ook met de vervoerders afgestemd. ProRail zal omwonenden van de spoorbrug schriftelijk informeren over de werkzaamheden die de aannemer zowel overdag als in de nacht uitvoert.

Gevolgen voor het treinverkeer

Tijdens de werkzaamheden rijden er bussen in plaats van treinen tussen Nijmegen en Arnhem. Wil je reizen met het openbaar vervoer? Check dan voor vertrek een reisplanner.

Raadpleeg reisplanner Raadpleeg reisplanner

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers