Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Herstelwerkzaamheden boombakken Breda succesvol afgerond

Nieuws

30 mei 2024

De herstelwerkzaamheden aan de twaalf boombakken in het dak van station Breda zijn succesvol afgerond. Aanleiding voor de werkzaamheden was een incident in 2018 waarbij tijdens een storm een glasplaat naar beneden kwam . Hierop zijn direct veiligheidsmaatregelen genomen en is het glas uit de boombakken verwijderd. In 2023 zijn we gestart met het vernieuwen van de boombakken.

Aanpassingen

Ingenieursbureau 4 infra onderzocht een veilige oplossing en de afgelopen periode werkte ProRail aan de boombakken. Een lastige klus vanwege de hoogte van de bakken ten opzichte van de perrons. Er is een nieuwe valbeveiliging geplaatst en we hebben kozijnen en roosters in de bakken geplaatst. Ook hebben de boombakken nieuwe ledverlichting en staan er nieuwe bomen in de bakken.

Wie vanaf de perrons omhoog kijkt, ziet de nieuwe bomen staan
Wie vanaf de perrons omhoog kijkt, ziet de nieuwe bomen staan

Beleving op het station

De aangepaste boombakken brengen niet allen verbeterde veiligheid, maar ook een positieve verandering in de sfeer van station Breda. Door de nieuwe lichtstraten valt er meer natuurlijk licht op de perrons. Reizigers kunnen nu omhoog kijken vanaf het perron en genieten van uitzicht op de bomen.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers