Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

ProRail meet drukte op grote stations met sensoren

Nieuws

26 februari 2020

Op Utrecht Centraal, Schiphol en Amsterdam Zuid zet ProRail sensoren in die, volledig anoniem, de looproutes van reizigers registeren. “Door deze metingen kun je op elk moment zien hoe druk het is op de perrons en welke risico’s er zijn”, vertelt Frank van Schadewijk, data-analist bij ProRail. “De informatie uit de sensoren kan helpen bij het goede banen leiden van loopstromen én bij het ontwerpen en beter inrichten van drukke stations.” In de video laat hij zien hoe het werkt.

Bekijk: Innovaties bij ProRail: Crowd Management

“Het wordt steeds drukker op stations, en we willen voor iedereen de veiligheid kunnen blijven garanderen”, zegt Frank. “We gebruiken deze sensoren ook om te kijken of bijvoorbeeld de manier waarop we grote stromen mensen in goede banen leiden effect heeft. Daarmee kunnen we de inrichting van stations steeds beter maken. Ook gebruiken wij de gegevens om betere beslissingen te kunnen nemen over de bouw en verbouw van de grote stations in Nederland.”

Meer weten of meewerken?

Meer weten over innovaties bij ProRail? Kijk dan op https://werkenbijprorail.nl/innovaties-bij-prorail/ Wil je meewerken en met slimme oplossingen, vernieuwing van systemen en nieuwe technologieën bijdragen aan duurzame mobiliteit en mobiliteitsgroei? Houd dan onze vacatures in de gaten.

 

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers