Treinverkeer opgestart na ICT-storing in Zwolle

Nieuws

14 maart 2023

Vanochtend was er een storing in het ICT-systeem van de verkeersleidingpost in Zwolle. Hierdoor was er geen treinverkeer van en naar Zwolle mogelijk. De storing is inmiddels verholpen. Het treinverkeer wordt vanaf 12:00 uur opgestart. Het kan even duren voordat de treinen weer volgens dienstregeling rijden. Dit heeft veel impact gehad op reizigers en vervoerders, dat vinden we heel vervelend.

Check de reisplanner

Het is nu nog niet duidelijk wanneer het herstel plaatsvindt en treinen weer kunnen rijden van en naar Zwolle. We raden iedereen aan om de reisplanner te raadplegen voor vertrek.

Naar de reisplanner

Bericht | 10.30 uur

In de systemen van verkeersleidingspost Zwolle ontstond op dinsdag 14 maart rond 09:00 uur een storing. Hierdoor kunnen van en naar Zwolle tijdelijk geen treinen rijden. Monteurs zijn ter plekke en zoeken naar de oorzaak van de storing. Zodra de oorzaak bekend is kunnen we aangeven hoe lang herstel duurt. Wij vinden het heel vervelend dat reizigers en vervoerders hinder ondervinden van deze storing.

Verkeersleidingsposten zijn de oren en ogen van het spoornetwerk, ze helpen mee aan veilig treinverkeer. Door de storing in het systeem van de post in Zwolle, kunnen treinen daarom niet meer rijden. We werken met man en macht aan herstel. Daarna zullen we samen met vervoerders het treinverkeer weer zo spoedig mogelijk opstarten.

ICT-storingen

Om treinen veilig op het juiste moment naar de juiste plek te laten rijden, zijn betrouwbare ICT-systemen noodzakelijk. Maar wat als er een storing is in zo’n systeem?

Lees meer over ICT-storingen Lees meer over ICT-storingen

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers