Hinder Utrecht-Arnhem/Rhenen en Ede-Wageningen-Barneveld Centrum

Nieuws

Gepubliceerd op 2 april 2022

Vannacht van zaterdag 2 op zondag 3 april rijden er tussen 0.00 uur en 's ochtends 7.00 uur geen treinen op de lijnen Utrecht-Arnhem/Rhenen en Ede-Wageningen-Barneveld Centrum. De oorzaak is een tekort aan verkeersleiders op de verkeersleidingspost Utrecht.

Minder treinen

Helaas heeft ProRail al eerdere keren moeten besluiten minder treinen te laten rijden dan de gebruikelijke dienstregeling. Eén van de redenen daarvoor is een tekort aan personeel op onze verkeersleidingsposten. Dat zorgt voor veel druk en ook het risico dat gaten die door ziekmeldingen vallen niet kunnen worden ingevuld. Voor vannacht hebben door meerdere ziekmeldingen onvoldoende verkeersleiders beschikbaar. We proberen de hinder die daaruit voortkomt zo klein mogelijk te houden en man/vrouwkracht zo goed mogelijk te verdelen. Door het tekort worden nu deze tijden en trajecten getroffen. Check je reisplanner wat dit voor jouw reis betekent.

Raadpleeg reisplanner

Vragen

Dit besluit nemen we niet lichtzinnig en vinden we heel vervelend om te nemen. Voor zowel de vervoerders als voor de reizigers die van het spoor gebruik maken. We snappen ook dat het veel vragen oproept en we hopen dat onderstaande antwoorden daar wat duidelijkheid in kunnen bieden.

Vragen en antwoorden

Meer over:

Meer nieuws

Laat je spoorwens in vervulling gaan!

Voor veel mensen is het een grote droom om te ervaren hoe het is om te werken op en rond het spoor. En die droom kan tijdens de Spoorwensdagen in vervulling gaan.

Lees meer

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers