Inloopavond vernieuwing station Castricum: de dorpszijde

Nieuws

24 februari 2020

Station Castricum wordt vernieuwd. Het station wordt ruimer, lichter en met de aanleg van liften beter toegankelijk. In 2019 werkten we aan de duinzijde van het station. Tot half 2020 april vinden de voorbereidende werkzaamheden plaats voor de volgende fase, de verbouwing aan de dorpszijde van het station. Voor een toelichting van de werkzaamheden in deze fase, organiseren we op 11 maart een inloopavond voor omwonenden en geïnteresseerden.

Afsluiting dorpszijde

De volgende fase start op 13 april 2020. Voor de uitvoering van de werkzaamheden is de ingang van het station aan de dorpszijde tot half november afgesloten. Het station is te bereiken via de ingang aan het Westerplein.

Grootschalige werkzaamheden weekend 8-10 mei

Van donderdagavond 7 op 8 mei (01.00 uur) tot maandagochtend 11 mei (05.00 uur) rijden de treinen 76 uur niet om grootschalige werkzaamheden uit te kunnen voeren. Dit betreft onder andere de plaatsing van damwanden voor de bouwkuip van de derde lift. De aannemer probeert de hinder te beperken. Omwonenden dienen desondanks rekening te houden met bouwhinder in vorm van geluid en drukte op en rond de bouwlocatie. Er rijden op vrijdag, zaterdag en zondag geen treinen. Check de reisplanner op ns.nl voordat u op reis gaat. 

Inloopavond

Om de werkzaamheden in deze volgende fase toe te lichten, organiseren we in samenwerking met de gemeente, aannemer K_Dekker Bouw en Infra en NS Stations een inloopavond. We informeren u over onder andere de planning, de uitvoering van de werkzaamheden, en de tijdelijke verkeersmaatregelen.

Datum en tijd: woensdag 11 maart 2020; tussen 19:30 en 21:00 uur
Locatie:  gemeentehuis Castricum, Raadhuisplein 1, 1902 CA, Castricum

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers