Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Inrijden tunneldek Winsum tijdens Hemelvaartweekend

Nieuws

24 mei 2022

Aankomend weekend kun je vanuit je stoel meekijken met het inrijden van het tunneldek in Winsum. Vanaf donderdagmorgen 26 mei tot maandagmorgen 30 mei verzet ProRail samen met aannemer Dura Vermeer bergen werk.

Wat gaan we doen?

We verwijderen het spoor, ontgraven de grond, trillen damwanden in en rijden het nieuwe tunneldek in één keer op zijn plaats. Verder hijsen we betonelementen in, zijn er laswerkzaamheden en bouwen we het spoor terug. Zoals het nu lijkt, rijden we het tunneldek op bijzondere wagens op zaterdagmiddag vanaf 12.00 uur op zijn plek. Dit proces duurt ongeveer vier uur. Je kunt de werkzaamheden volgen via een livestream en zo zien wat er allemaal moet gebeuren voor een tunneldek op zijn plek ligt.

Bekijk: Livestream Winsum

Betere verbinding

Dit project voert ProRail uit in opdracht van de gemeente Het Hogeland. Er komt een nieuwe verbindingsweg omdat de Onderdendamsterweg in het centrum van Winsum te druk is. Omdat deze nieuwe weg het spoor tegenkomt, bouwen we een onderdoorgang zodat trein- en autoverkeer goed en veilig kunnen doorstromen.

De onderdoorgang is alleen voor autoverkeer en er wordt een snelheid 60 kilometer per uur gehandhaafd. We ontzien zo het centrum waar het veiliger wordt voor overig verkeer. Tot na de zomer werken we nog aan de onderdoorgang en de omgeving. Deze werkzaamheden hebben geen invloed op het treinverkeer. Meer informatie is hier te vinden.

Geen treinen maar bussen

In dit weekend werken we behalve in Winsum ook op andere trajecten in de provincie Groningen aan het spoor. Er rijden daar dan geen treinen maar bussen. Reizigers kunnen hun reis plannen via de reisplanner in de NS-app of Arriva-app en/of via de websites van NS en Arriva.

Raadpleeg reisplanner

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers