Winsum : Bouw onderdoorgang

Goed nieuws voor automobilisten in Winsum. Er komt een nieuwe verbindingsweg langs de noordelijke dorpsrand, tussen de Onderdendamsterweg en de N361. Omdat de nieuwe weg een spoor tegenkomt, komt er een onderdoorgang. Dat is veiliger voor het autoverkeer.

Locatie
Winsum
Startdatum
2022
Einddatum
2022

Treinvrije periode

De onderdoorgang is ontworpen voor een verkeerssnelheid van 60 kilometer per uur en is alleen voor autoverkeer. In het voorjaar van 2022 is er een treinvrije periode. Deze staat gepland van donderdag 26 mei 01.00 uur tot maandag 30 mei 05.00 uur. In dit weekend rijden er geen treinen maar bussen.

Een betere verbinding

Dit project voeren wij uit in opdracht van de gemeente Het Hogeland. De nieuwe verbindingsweg wordt aangelegd omdat het erg druk is op de Onderdendamsterweg in het centrum van Winsum. Per 24 uur rijden er ongeveer 7000 motorvoertuigen langs, waaronder ook vrachtverkeer.

Door de aanleg van de nieuwe weg en de onderdoorgang hoeft doorgaand verkeer straks niet meer door het centrum te rijden. Daardoor zal het centrum veiliger worden voor fietsers en voetgangers. De planning is dat de nieuwe verbindingsweg begin 2023 open gaat voor verkeer. Je kunt de werkzaamheden hier live volgen via de webcam.

Bekijk: De plannen voor de noordelijke dorpsrand in Winsum

Overlast beperkt

Het tunneldek maken we van te voren, en rijden we in één keer op zijn plaats. Zo hoeven we het treinverkeer niet langer dan nodig stil te leggen en blijft de overlast beperkt. Nadat het tunneldek geplaatst is en het spoor daarop aangelegd zullen we nog tot na de zomer 2022 aan de onderdoorgang en de omgeving werken. Deze werkzaamheden hebben geen invloed op het treinverkeer.

Sneller en veiliger

De onderdoorgang in de nieuwe verbindingsweg gaat ervoor zorgen dat autoverkeer ongehinderd om Winsum heen rijdt en geen gebruik meer hoeft te maken van de 30 kilometer zone.  De overlast van de bouw proberen we zoveel mogelijk te beperken, maar kunnen we niet helemaal voorkomen. Zo is er een weekend waarin er geen treinen kunnen rijden. Check voor dat weekend de reisplanner voor vertrek.

Nieuws over dit project

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers