Internationaal treinreizen: stap aan boord van de Nightjet

Nieuws

25 mei 2021

Na vier jaar is hij terug: de nachttrein. Een groen alternatief voor vliegreizen in Europa. Vanaf 25 mei 2021 kun je dagelijks met de zogeheten Nightjet van Nederland naar Oostenrijk. De reis gaat van Amsterdam naar München, Innsbruck en Wenen. Via onder meer Utrecht, Arnhem, Keulen en Frankfurt.

Duurzaam reizen

Er zijn veel redenen om blij te zijn met deze nachttrein. Ten eerste biedt hij een klimaatvriendelijke optie om internationaal te reizen. Je bespaart in vergelijking met een vliegtuig immers veel CO2. Maar dankzij deze trein is er ook voor het eerst sinds 2010 weer een directe treinverbinding tussen Nederland en Oostenrijk. En dus een nieuwe rechtstreekse verbinding naar een Europese hoofdstad. Berlijn, Brussel, Londen en Parijs zijn al aangesloten op de dienstregeling.

Slaap lekker

Nog een voordeel: het slapen. Hoe fijn is het om in Amsterdam in te stappen en in Wenen wakker teworden. De trein heeft plaats voor vijfhonderd passagiers en zelfs luxe rijtuigen met privéslaapkamers met badkamer. Bekijk alle opties op de website van Nightjet.

Bekijk alle opties

Europees jaar van het spoor

De toevoeging van de nachttrein aan de dienstregeling past prachtig bij de ambities van de Europese Unie (EU). Die heeft 2021 uitgeroepen tot het Europese Jaar van het Spoor. De EU wil reizigers en bedrijven hiermee stimuleren om vaker voor de trein te kiezen. Dat is niet alleen veilig en snel, maar ook duurzaam. Alleen met het spoor gaan we de klimaatdoelen halen uit de Green Deal en houden we Nederland nu en in de toekomst duurzaam bereikbaar.

Foto: Siemens AG

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers