Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Kennisalliantie ERTMS van start

Nieuws

15 januari 2021

Op vrijdag 15 januari geeft ProRail het startschot voor de Kennisalliantie ERTMS. Een innovatief samenwerkingscontract met de ingenieursbureaus Arcadis, Movares, Royal HaskoningDHV en Sweco. Doel is om met ‘open engineering’ een ERTMS L2 baanvak Kijfhoek-Belgische grens op te leveren.

Grootste transitie

De aanleg van het Europees treinbeveiligingssysteem ERTMS level 2 is een veelomvattend proces en wordt wel de grootste transitie in het spoor sinds de elektrificatie genoemd. De ommezwaai naar een dit systeem raakt ook de samenwerking met ingenieursbureaus.

Bekijk: Michiel Vijverberg, programmamanager implementatie ERTMS bij ProRail, over de kennisalliantie

Open engineering

De Kennisalliantie ERTMS faciliteert een langdurige relatie voor kennisontwikkeling door in de praktijk te werken aan een ERTMS baanvak. Zo kunnen alle betrokken partijen kennis en ervaring opdoen met de invoering en toepassing van het nieuwe systeem. Door open engineering zijn ingenieursbureaus in staat activiteiten zelfstandig uit te voeren, van ontwerp tot en met in dienst stellen van treinbeveiligingsinstallaties. Het contract heeft een waarde van 28 miljoen euro en een looptijd van 8 jaar.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers