Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Komend weekend zetten we 3500 stationsklokken een uur vooruit

Nieuws

27 maart 2020

Komend weekend gaat de zomertijd in. Dat betekent dat ProRail in de nacht van 28 op 29 maart bijna 3500 stationsklokken in Nederland een uur vooruitzet. Dat klinkt als veel werk, maar er komt geen mens aan te pas.

Automatisch vooruitzetten

Het vooruitzetten van de klokken gebeurt automatisch. De bijna 3500 stationsklokken zijn verdeeld over ruim 400 stations. Ongeveer 1850 klokken zijn gekoppeld aan de schermen met reisinformatie. 1640 stationsklokken zijn vrijstaand. Die staan vaak op palen, hangen onder een perronkap of zijn te vinden aan de gevel van een station.

Bijna niemand zal er iets van merken dat de klokken een uur vooruitgaan, want op dat moment - om 2.00 uur ’s nachts - ligt het grootste deel van Nederland waarschijnlijk op één oor.

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers