Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Licht uit, spot... ook uit

Nieuws

26 oktober 2018

ProRail doet de lichten uit in de nacht van 27 oktober. We doen namelijk mee aan de Nacht van de Nacht.

De Nacht van de Nacht wordt voor de 14e keer georganiseerd door de Natuur en Milieufederaties. ProRail doet daarom op haar Utrechtse kantoren Tulpenburgh, Inktpot en de Admiraal Helfrichlaan (deels) de lichten uit. 

Besparen

Ons land is een van de lichtste ter wereld, dat kan veel minder en duurzamer. Door aanlichting en reclameverlichting ’s nachts te doven en door bestaande verlichting vaker te dimmen of aan te laten gaan als er iemand langs komt kan er veel geld en energie worden bespaard.

Activiteiten

Dit jaar gaan tijdens de Nacht van de Nacht op meer dan 300 plekken de lichten uit. Tevens worden er rond de 500 activiteiten georganiseerd.

Mantgum

Bij station Mantgum kunnen de omwonenenden sinds september iedere nacht genieten van het donker. Dat is toen voorzien van ledverlichting. Niet het eerste station van Nederland, maar wel eentje waar we nog een stap verder zijn gegaan in het tegengaan van lichtvervuiling. Zo is op het einde van het perron waar de trein nooit stopt de verlichting maximaal gedimd. Daar waar de trein wel stopt wordt de verlichting automatisch versterkt als er reizigers zijn. Omdat de verlichting ook beter valt te richten, straalt het station nu veel minder licht uit naar de omgeving.

ProRail en duurzaamheid

Het spoor zelf is al één van de duurzaamste vormen van vervoer. En als spoorbeheerder kijkt ProRail voortdurend hoe het nóg duurzamer kan. Elke dag, op allerlei manieren werken we aan een duurzaam spoor. Daar hebben we vaste doelen voor. Die gaan over onze omgang met mensen, dieren en de wereld om ons heen.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers