Lift station Rotterdam Blaak in reparatie

Nieuws

17 mei 2022

In de week van 16 mei start de reparatie van de lift naar spoor 1 en 2 op station Rotterdam Blaak. De liftkooi wordt eraf gehaald, zodat deze hersteld kan worden. Het gaat nog enkele weken duren voordat de lift weer is gerepareerd en in dienst kan. Reizigers die afhankelijk zijn van de lift om op de perrons te komen, kunnen gebruik maken van treinvervangend vervoer.

Botsing

De lift op station Blaak naar perron 1 en 2 is al enige tijd kapot. Dit komt doordat er tijdens schoonmaakwerk een hoogwerker tegen de lift is gebotst.

Roald Benschop, bouwmanager bij ProRail, legt uit waarom de reparatie zo lang duurt: “Omdat de schade aan de lift is ontstaan door een botsing, is er eerst een veiligheidsonderzoek gedaan. Dit heeft al behoorlijk wat tijd in beslag genomen. Daarbij komt dat de lift uniek is, het is geen standaardlift. Er zijn weinig vakmensen die aan deze lift kunnen werken. Ook de levering van materialen duurt langer. Extra zuur is het dat de lift eind 2021 net vervangen was voor een nieuwe, omdat de levensduur van de oude bijna was bereikt.''

Roltrap ook in reparatie

Ook de hoofdroltrap op station Blaak doet het niet. De ketting is kapot. Een nieuwe is besteld, maar de levertijd is zestien weken. De verwachting is dat de roltrap half juli weer gemaakt is. ProRail vindt het heel vervelend dat de toegankelijkheid op station Blaak zo ernstig te wensen overlaat.

Reizigers die afhankelijk zijn van de lift om op en van het perron te komen, kunnen voordat zij gaan reizen, bellen met NS Klantenservice (030 - 235 78 22) om een taxi te bestellen. De taxi brengt hen dan van/naar het eerstvolgende bereikbare station. Houd rekening met 30 tot 60 minuten extra reistijd. Plan je reis via een reisplanner.

Raadpleeg reisplanner

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers