Nieuwe liften Heemstede-Aerdenhout en Amsterdam Rai

Nieuws

17 juli 2023

Goed nieuws voor reizigers die afhankelijk zijn van de lift: in Heemstede-Aerdenhout en Amsterdam Rai zijn de liften weer in bedrijf nadat ze zijn vervangen.

Op tijd klaar

“De liften waren einde levensduur en dan wordt het tijd ze te vervangen. Dat kost tijd en levert voor reizigers soms uitdagingen op. Maar nu we klaar zijn, kunnen de nieuwe liften weer decennia mee,” aldus Roald Benschop, bouwmanager van ProRail.

In Heemstede-Aerdenhout zijn de twee liften tegelijk vervangen. “Dan is het extra belangrijk dat de werkzaamheden voorspoedig verlopen, zodat we reizigers zo kort mogelijk hinderen. Daarbij is een goede samenwerking cruciaal, ook met bedrijven die de materialen leveren. In de aanloop naar de vervanging hadden we last van vertraagde leveranties, waardoor de start was opgeschoven. We hebben de liften uiteindelijk wel binnen de gestelde tijd afgekregen.”

Nieuwe lift Amsterdam Rai

Op station Amsterdam Rai is één lift vervangen. Roald: “Station Amsterdam Rai is enkele jaren geleden uitgebreid met extra perrons. De lift die daar is geplaatst is dus nog zo goed als nieuw. De lift in het oude gedeelte van het station was aan vervanging toe. De herkenbare ronde liftschacht is gebleven zoals hij was, verder hebben we alles vernieuwd. Ook deze lift kan dus weer 25 jaar mee.”

Liften opknappen

Stations moeten goed bereikbaar zijn voor iedereen. Om dat in de toekomst zo te houden vervangt ProRail de liften die aan het einde van hun levensduur zijn. ProRail vervangt gemiddeld zo’n tien tot vijftien stationsliften per jaar. De nieuwe liften die geplaatst worden zijn sneller, comfortabeler en beter bestand tegen vandalisme.

Lees over dit onderwerp Lees over dit onderwerp

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers